De muziek

Welkom aan boord en feest mee! Beleef met The Harbour DJ een muzikale tijdreis door de jaren 70, 80, 90 en het heden. Onze DJ Captain Visch neemt je mee met zijn Drive-in Show naar ongekende muzikale hoogte. Vette disco, foute nummers, verdwaalde schlagers, Nederlandstalige meezingers, verborgen pareltjes uit de haven, Rotterdamse smartlappen en een (inter) actieve DJ zorgen tijdens een Disco Show van The Harbour DJ keer op keer voor een aha-erlebnis bij de feestgangers.

DJ Captain Visch draait clichématig en ongedwongen. De rode draad door zijn show is Disco, maar ook andere stijlen worden gedraaid. De captain draait zowel op CD, Vinyl en digitaal. Alle muziek is legaal verkregen en bestaan uit origineel materiaal.

Het basisthema is Disco uit de jaren 70 en 80. Denk hierbij aan: Donna Summer, ABBA, Diana Ross, Gloria Gaynor, The trampps, Bee Gees, Shirley Bassey, Earth, Wind & Fire, Tavares en al die andere grote disco diva’s.

Natuurlijk vergeten we het haven thema niet en is er ruim plaats voor muziek en artiesten uit Rotterdam.

Tijdens de foute showblokken moet er gedacht worden aan meezingers en meedeiners, de Homo top 100 en de bekende foute lijsten. Met een knipoog en een lach worden er foute platen van stal gehaald, die je thuis niet draait, maar die iedereen toch stiekem wel kent en kan meezingen. Ook Nederlandstalige hits en een uitstap naar zowel de zuider en de oosterburen worden ten tonele gebracht.

De muziekbibliotheek bestaat uit duizenden nummers, die zowel digitaal als fysiek aanwezig zijn. Het voordeel van digitaal draaien is, mits er een internetverbinding aanwezig is, dat muziek die niet in de collectie staat direct gedownload kan worden.

Een DJ is meer dan iemand die alleen platen draait. Het is pure entertainment. Interactie met het publiek en een actieve houding vormen de basis. De captain is altijd in thema gekleed en verrast graag, past zich aan, maar behoud altijd zijn draaistijl. Hij is een allround DJ en kan vele stijlen aan, maar is geen liefhebber van house, techno, hardcore en dance. Muziek moet soul hebben.